restaurant in china by infinity nide features traditional handmade bamboo weaving

infinity nide merges traditional culture with contemporary aesthetics at chitchat by the river shu, a restaurant in foshan, china. the main feature of the restaurant is a large bamboo piece, weaved on site by traditional bamboo-weaving artists from the quinshen county of sichuan.

restaurant in china by infinity nide features traditional handmade bamboo weaving
all photos by cao haochang and ba songyang

the studio identified bamboo as the most common material following extended research on traditional sichuan cuisine and culture, which it used in the restaurant in a contemporary manner. the bamboo weaving stretches across the space complemented by dim lighting and concrete furnishings. inviting bamboo artists to weave the piece on site, the studio aimed to create a unique atmosphere where folk art and modern culture will coexist both in the restaurant’s cuisine and design.

restaurant in china by infinity nide features traditional handmade bamboo weaving
entrance and exterior view of the restaurant 

restaurant in china by infinity nide features traditional handmade bamboo weaving
passage from the entrance to the interior

restaurant in china by infinity nide features traditional handmade bamboo weaving
the bamboo weaving stretches through the entire space

restaurant in china by infinity nide features traditional handmade bamboo weaving
bamboo weaving detail

restaurant in china by infinity nide features traditional handmade bamboo weaving
bamboo weaving artists working on site

restaurant in china by infinity nide features traditional handmade bamboo weaving

restaurant in china by infinity nide features traditional handmade bamboo weaving
dim lighting and concrete textures complement the atmosphere 

restaurant in china by infinity nide features traditional handmade bamboo weaving

project info:

design: infinity nide
director: wang xiaowen
project team: wu ruimin, xue jiaxun, lin yanqiu, huang zhirui
construction team: shanghai yuanhe construction co ltd.
bamboo-weaving artists: mr liu, mr wei, mr zhai and their relatives
material supply, furniture & lighting design: BENTU
location: 4/F,Poly Canal Plaza, Foshan, China
type: restaurant
total floor area: 450 m2

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

edited by: sofia lekka angelopoulou | designboom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.