+tic’s skin store is a grid of urethane foam and plywood

japanese studio +tic’s design for apparel workshop/gallery ‘skin’ is completely functional. located in the tokyo center, the store only required an epidermal renewal comprising the necessary facilities to store the equipment and encouraging the client’s passion — music. apparently, the design team needed no more than plywood and foam to meet the case. 


all images © yoichiro suzu

the vertical plate of the grid frame is a panel made by pressing 3 pieces of 9mm plywoods. pipes are added to the ceiling beams so that clothes can be hung up.

+tic team covered the wall and ceiling with wave shape urethane foam which is frequently used as a cushioning material for instruments and equipment. the designers used it as a material symbolizing a client leading the music industry and soundproofing required as a function. the soft touch and relief give the impression of a soft space.

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

edited by: maria erman | designboom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.