laura ortín designs spanish residence as a memory of its changing surroundings

a tiled façade and green fence reflect the surroundings of this private residence on the outskirts of a small spanish village. designed by laura ortín arquitectura, the ‘wonder house’ takes its cues from the ceramic coatings of traditional houses in the area, while the fence mimics the outlines of the nearby hill.

laura ortín designs spanish residence as a memory of its changing surroundings
front view

aware that high-rise buildings will soon arrive in the area, laura ortín arquitectura aimed to maintain a memory of the current environment with the design of the residence. designed as a unit in which shared spaces are L-shaped, the house enabling the connection between both sides of the plot and providing for views and cross ventilation.

laura ortín designs spanish residence as a memory of its changing surroundings
the green fence with hilly edges is a reflection of the hill in front of the plot

as the weather of the area is usually warm, the architects aimed for the house to be a personal shelter, a private landscape the will provide its owners with rest, delight and joy. patios with different orientations take up the free spaces of the plot and may be used according to the season of the year.

laura ortín designs spanish residence as a memory of its changing surroundings
the façade evokes the ceramic coatings of the villages

laura ortín designs spanish residence as a memory of its changing surroundings
entrance to the residence

laura ortín designs spanish residence as a memory of its changing surroundings
patios to relax and sunbath

laura ortín designs spanish residence as a memory of its changing surroundings
the living room

laura ortín designs spanish residence as a memory of its changing surroundings
dinning room

laura ortín designs spanish residence as a memory of its changing surroundings
dinning room and kitchen

laura ortín designs spanish residence as a memory of its changing surroundings
open kitchen

laura ortín designs spanish residence as a memory of its changing surroundings
views from kitchen

laura ortín designs spanish residence as a memory of its changing surroundings
interior façade

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

edited by: sofia lekka angelopoulou | designboom

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.